#PROtectIntegrity

ADFÆRDSKODEKS FOR ATLETER

De vejledende principper:

Fordi det gør det faktisk. At blive sigtet for en betting forseelse eller overtrædelse af matchfixing-regler kan ødelægge din karriere og skade dit omdømme for evigt.

Du skal sikre dig, at du kender reglerne for sports betting, selvom du tror, at det ikke vedrører dig. Ved du ikke, hvilke regler vi snakker om? Så er det tid til at tage fat i Håndbold Spiller Foreningen.

Uanset niveauet eller type af konkurrence, om det er professionelt eller ej, så er det ulovligt og imod reglerne. Det samme er at fixe enhver del af spillet, selvom det ikke ændrer vinderen eller slutresultatet.

Aldrig. Det betyder også, at du ikke kan bette på de kampe, du ikke spiller. Eller spørge en anden om at placere et bet for dig.

Bettingselskaberne har sofistikerede overvågningssystemer, så tro ikke at du kan slippe afsted med det. Hvad end der findes på din telefon eller computer, kan også bruges som bevis mod dig.

Hvis nogen henvender sig til dig for at fixe en kamp eller noget af den, skal du straks indberette det. Rapporter alt som føles mistænkeligt. Hvis du ikke melder det, kan du få et langt forbud – også selvom du ikke fixer kampen. Hvis du ikke ved, hvor eller hvordan du skal rapportere det, så kontakt Håndbold Spiller Foreningen.

Informationer om skader, holdudtagelser eller taktik… Alt hvad du ved, fordi du er en del af holdet, bør forblive på holdet. Lad være med at snakke om det – og det inkluderer deling af ting på internettet eller på sociale medier – da folk kan misbruge det til betting.

KONTAKT HÅNDBOLD SPILLER FORENINGEN

HSF Håndbold Spiller Foreningen
Frederiksholms Kanal 4, 2. sal
1220 København K
Tlf. 33 12 11 28

kontakt@haandboldspiller.dk
www.haandboldspiller.dk

HSF Educational video

HSF #EUSportIntegrityDay video