Code of Conduct on Sports Betting for Athletes

Guiding principles

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Οι στοιχηματικές συνήθειες των φίλων σου και της οικογενείας σου ή οι σχέσεις τους με ασυνείδητους ιδιώτες, , μπορούν να σου δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Εάν ο/η σ­­­­ύντροφος, η οικογένεια ή οι φίλοι σου στοιχηματίζουν σε εσένα ή σε γεγονότα στα οποία έχεις πρόσβαση σε εσωτερική πληροφόρηση, αυτό μπορεί να καταλήξει πίσω σε εσένα και να δημιουργήσει υπόνοιες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και την τιμωρία σου από το άθλημα.

ΕΘΙΣΜΟΙ

Προσπάθησε να μην χρωστάς χρήματα και να μην επιτρέψεις να αναπτυχθεί μια σχέση εξάρτησης με τον οποιοδήποτε, εξαιτίας μιας παράνομης συμπεριφοράς ή εθισμού.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιους επιτήδειους να σε στοχοποιήσουν προκειμένου να «στήσεις» ένα αποτέλεσμα έναντι χρηματικής αμοιβής ή ακόμα και εκβιασμού.
Μην ποντάρεις ποτέ περισσότερα από αυτά που μπορείς να χάσεις.
Εάν αισθάνεσαι ότι ο τζόγος σου δημιουργεί προβλήματα ή χρειάζεσαι κάποιες συμβουλές και υποστήριξη, ζήτα την από τον Σύνδεσμό σου (ΠΑΣΑΠ).
Οι αδειοδοτημένες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες στοιχηματισμού παρέχουν επίσης εμπιστευτικές τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, που μπορούν να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με ανεξάρτητους εκπαιδευμένους ειδικούς προκειμένου να λύσεις το πρόβλημά σου.
Είναι προτιμότερο να ζητήσεις βοήθεια προτού τα πράγματα γίνουν πολύ σοβαρά. Ο ΠΑΣΑΠ είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο στοιχηματισμός ανηλίκων είναι παράνομος. Αν είσαι κάτω των 18 ( ή των 21 ανάλογα με την νομοθεσία ) μην αποκτήσεις πρόσβαση σε ιστοσελίδα αθλητικού στοιχήματος ή μην μπεις σε οποιοδήποτε πρακτορείο ( ή ακόμα μην ζητήσεις από κάποιον άλλο να το κάνει εκ μέρους σου ).
Φαίνεται ύποπτο εάν χρησιμοποιείς παράνομες ή μη-αδειοδοτημένες ιστοσελίδες, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κάθε είδους πρόβλημα. Εάν όντως στοιχηματίζεις, κάνε το με αξιόπιστους φορείς που έχουν επίσημα αδειοδοτηθεί στην Ευρώπη.

ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ – ΜΙΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ

Εάν ποτέ αισθανθείς ότι κάτι δεν είναι σωστό, τότε εμπιστεύσου το ένστικτό σου και μίλα στον ΠΑΣΑΠ ( ή τον Σύνδεσμο Αθλητών του αθλήματός σου ) με την πρώτη ευκαιρία και κράτα ένα αρχείο για αυτό.
Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία σε θέματα αθλητικού στοιχηματισμού, τότε είναι πάντα καλύτερο να ζητήσεις συμβουλές από το να ρισκάρεις να παραβείς τους νόμους. Ο ΠΑΣΑΠ είναι εδώ για να βοηθήσει.

ΟΣΟΙ «ΣΤΗΝΟΥΝ» ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΎΝ: ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ

Οι απομακρυσμένοι πάροχοι στοιχηματισμού (οι οποίοι προσφέρουν στοιχηματικές υπηρεσίες μέσω του Internet, των κινητών τηλεφώνων ή της διαδραστικής ψηφιακής τηλεόρασης) χρησιμοποιούν προηγμένες μεθόδους ασφαλείας, που σημαίνει ότι όλα τα ύποπτα στοιχήματα καθώς και η ταυτότητα όσων στοιχηματίζουν μπορούν να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι Εθνικές Ομοσπονδίες και οι Εθνικές Αρχές.
Η
Η ESSA παρακολουθεί οποιαδήποτε παράτυπη μορφή στοιχηματισμού, προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκαιρη ενημέρωση τόσο στους αθλητικούς φορείς όσο και στους πράκτορες. Η σύγχρονη τεχνολογία πληροφοριών επιτρέπει στους αδειοδοτημένους ευρωπαϊκούς φορείς εκμετάλλευσης του στοιχήματος να καταγράφουν και να εντοπίζουν τα στοιχήματά σου για λόγους πρόληψης απάτης.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις στοιχημάτων (πρακτορεία ) έχουν επίσης σοβαρά μέτρα ασφαλείας που συνδέονται άμεσα με τις κεντρικές υπηρεσίες των εταιρειών στοιχήματος.
Η INTERPOL επίσης, έχει ενεργό ενδιαφέρον για το «στήσιμο» αγώνων (match fixing), κάτι που σημαίνει ότι η αστυνομία θα συνεργαστεί και πέραν των διεθνών συνόρων.

HPVPA Info-Video

Contact your player association

HPVPA Hellenic Professional Volleyball Players Association

Peace and Friendship Stadium

 

Phone : +30 210 489 3114

info@pasap.eu

www.pasap.eu